Doplnění

Kapitola o slalomu

Zařazena kapitola o slalomu, další části budu pravidelně přidávat
Podrobnosti...

Přidána část o jízdě vlnami

Na slalomové trati pod Křivoklátem jsem trénovali správný průjezd velkou vlnou, podařilo se z toho udělat pár fotek, které ukazují, jak přes takové vlny jezdit.

Nájezdy a další fotky

Doplněny další fotky - místo umělých záběrů z klidné vody jsem dal i fotky z jízdy na tekoucí vodě, i když stále platí, že základy techniky je potřeba vyjezdit právě na klidné vodě.

Doplněn návod na eskymování

Poté, co po mé výuce Matěj eskymuje zcela hladce, Emě se to v jejích 8 letech taky občas podaří a spolu na deblu se naučili zvedat na ruku/přes ruku zatím aspoň na bazénu, jsem si říkal, že si přece jen troufnu návod na eskymáka dát k dispozici i ostatním.

Změna struktury kapitoly o nájezdech

Kapitola o nájezdech do proudu byla poněkud nesetříděná. Rozdělil jsem ji proto na nájezd do proudu a pak na tři způsoby průjezdu - když traverzujeme s pádlováním, když nás drží vlnka nebo váleček a když chceme sjet proudem dolů.

Doplnění některých kapitol

Byly doplněny některé kapitoly, především o podélných náklonech Podrobnosti...

Speciálně pro singlíře

Speciálně pro singlíře byly označeny a doplněny některé oddíly Podrobnosti...

Doplnění fotek

Doplněny fotografie k eskymákům, skákání jezů bokem a další. Podrobnosti...

Vyměněno a přidáno mnoho fotografií

Některé ne zcela ideální fotografie (to znamená, že jsem na nich byl já) a dále fotografie předvádění v časové tísni někdy v únoru jsem nahradil za jiné, které jsou z běžného jarního a letního ježdění. Podrobnosti...

Pivoty - rozšíření

Opraveny byly především záměny přitažení / závěs. Podrobnosti...

Přidání dvou stránek

Dostal jsem dvě poznámky od Pavla Šálka neboli Ešuse. Jednu jsem zařadil na stránku o rozjezdech, aby bylo vidět, že se nejedná jen o ryze slalomářskou techniku, ale je používána i při výcviku v turistických oddílech.
Další poznámka se týkala vracení pádla - toto téma skutečně ve škole chybělo, takže jsem je zařadil na samostatnou stránku.
Dále jsem rozdělil stránku o přitahování na dvě a mírně doplnil - tato problematika si to určitě zaslouží. Podrobnosti...

Doplnění stránky o stabilitě

Do kapitoly o stabilitě jsem přidal několik obrázků a vysvětlení, do kdy se snažit převážit loď ve špatném náklonu. Dále jsem přidal shrnutí možností vracení lodě dorovnováhy na ruku i přes ruku.
Podrobnosti...

PDF verze Brugvinova dokumentu

Dokument o dokonalém záběru od Emmanuela Brugvina je nyní dostupný v PDF. Podrobnosti...

Doplnění kapitoly o řízení

Kapitola o řízení byla doplněna o slalomové techniky Podrobnosti...

Navigace

Na delší stránky byl dolů přidán odkaz pro návrat nahoru. Podrobnosti...

Pro výcvik dětí

Vzhledem k tomu, že mi chodí odezva především od cvičitelů dětských oddílů, doplnil jsem hodně věcí, které jsou specifické pro výcvik dětí a mládeže. Podrobnosti...